قطعا یکی از چالش برانگیزترین بزنگاه ها برای اپراتورها در راستای کسب بیشترین سهام بازار سیم کارت در ایران، سرعت اینترنت می باشد. البته در طول سالها فعالیت اپراتورها، همواره رقابت تنگاتنگ و چشمگیری در مورد عرضه محصولات و خدمات مختلف وجود داشته است، به طور که آنها را مجبور ساخته تا برای بالابردن سطح رضایت مشترکین دست به اقدامات خاص و منحصر بفردی بزنند.
درست است که قدمت حضور اپراتورها در بازار سیم کارت ایران یکسان نمی باشد و تقریبا برای یک دهه، اپراتور همراه اول به عنوان تنها اپراتور فعال در کشور، سلطان بلامنازع این میدان بود، ولی با حضور ایرانسل در سال 85 شرایط برای همراه اول کمی سخت و رقابتی گردید.
زیرا اپراتور همراه اول با هدف ارائه خدمات تماس صوتی تلفن همراه تاسیس شده بود و به عنوان بزرگترین شرکت مخابراتی کشور در طول این سالها توانسته بود؛ بهترین و گسترده ترین خدمات را در اختیار مشترکین سیم کارت های دائمی خود قرار دهد، ولی ایرانسل خیلی زود با عرضه سیم کارت های اعتباری و با هدف عرضه اینترنت توانست جایگاه خاصی در بین کاربران پیدا کرده و فعالیت خود را علاوه بر تلفن های همراه به اینترنت همراه و وایمکس گسترش دهد.
سپس در سال 89 اپراتور رایتل با هدف ارائه نسل سوم تلفن همراه و سرویس مکالمه تصویری معرفی شد که شرایط را کمی برای رقبا سخت تر ساخت. هر چند که سرویس مکالمه تصویری این اپراتور بنا به صلاحدید مسئولان امر؛ عملی نشد و این اپراتور را در حد یک رقیب معمولی تنزل داد؛ ولی تلاش های این اپراتور زمینه اینترنت نسل سوم بسیار مناسب و قابل قبول می باشد.
سالها فعالیت مستمر و شبانه روزی این اپراتورها سبب گردید تا در حال حاضر اپراتور همراه اول از بیشترین تعداد مشترک سیم کارت های دائمی فعال در کشور برخوردار باشد، بیشترین تعداد مشترک سیم کارت های اعتباری فعال نیز متعلق به اپراتور ایرانسل باشد و اپراتور رایتل به عنوان اپراتور پیشرو در زمینه اینترنت نسل سوم شناخته شود.
بهترین اپراتور از نظر سرعت اینترنت
در دنیای مدرن امروز، کارکردهای تلفن های همراه بسیار بیشتر از ارسال پیامک و برقراری یک ارتباط ساده تلفنی می باشد. قابلیت اتصال این وسیله کوچک و هوشمند به شبکه جهانی اینترنت؛ آنچنان قدرتی به تلفن های همراه بخشیده است که می تواند در چشم بر هم زدنی؛ جهان را به دهکده ای کوچک تبدیل کند که امکان استفاده از انواع خدمات و سرویس های آن را برای همگان در هر نقطه از جهان فراهم می سازد. به همین خاطر برای بسیاری از کاربران در سراسر جهان، اینترنت و عوامل موثر بر آن بسیار مهم می باشد و این نکته تاثیر بسیار زیادی بر انتخاب افراد در هنگام خرید سیم کارت خواهد داشت.
اهمیت این موضوع در کشور ما نیز که در مسیر پیشرفت و توسعه قرار داشته، کم نبوده و آمارها نشان می دهد که بسیاری از افراد در هنگام خرید سیم کارت به سرعت اینترنت توجه قابل ملاحظه ای دارند.
به طور کلی برای مقایسه بین عملکرد سه اپراتور فعال در کشور، در زمینه سرعت اینترنت لازم است موارد مهم تاثیر گذار بر آن مورد بررسی قرار گیرد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:
· تکنولوژی 4G
اینترنت نسل چهارم نخستین بار از سوی اپراتور همراه اول در اختیار مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول قرار گرفت، ولی خیلی زود ایرانسلی ها هم امکان برخورداری از این تکنولوژی را داشتند. به همین خاطر در حال حاضر فرقی نمی کند؛ مشترک کدام اپراتور باشید و یا از چه نوع سیم کارتی استفاده کنید، هر دو اپراتور پرمخاطب ایران سرویس های خود را مبتنی بر اینترنت 4G ارائه می کنند. ولی مشترکین رایتل در حال حاضر تنها در سطح شهر تهران می توانند از این فناوری بهره مند گردند.
· میزان پوشش دهی اینترنت
بر اساس اعلام اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل میزان پوشش دهی اینترنت 4G در کشور متفاوت بوده و در برخی جاده ها و مناطق دور افتاده؛ هنوز امکان استفاده از این تکنولوژی وجود ندارد. در شهرها و مناطق مسکونی نیز گستردگی پوشش یکسان نیست. مثلا در استان تهران پوشش اینترنت نسل 4 کامل بوده و در بعضی مناطق این ارتباط بسیار قوی تر می باشد، هر چند که در برخی شهرها و مناطق مسکونی نیز این پوشش در حد معمولی بوده و نیاز به گسترش بیشتر دارد.
البته مشترکین سیم کارت رایتل امکان استفاده از این تکنولوژی را فقط در سطح شهر تهران دارند.
· میزان سرعت اینترنت
درست است که برای دسترسی اینترنت، آنتن دهی و پوشش شبکه بسیار مهم و اساسی است، ولی رایج ترین پرسش کاربران در هنگام انتخاب یک سیم کارت، مربوط به سرعت اینترنت می باشد. جهان کنونی جهان سرعت و فناوری است و تاثیر آن بر زندگی های مدرن به قدری زیاد و غیر قابل انکار می باشد که طبیعی است اینترنت، به عنوان اصلی ترین نماد این تکنولوژی، با معیار سرعت سنجیده شود.
برای تعیین میزان سرعت اینترنت لازم است در شرایط مختلف ایده آل، عادی و سخت در مکان های مختلف که اپراتورها دارای بهترین قدرت سیگنال و پایین ترین ترافیک شبکه اینترنتی هستند، میزان سرعت اینترنت آنها را چک کرد. البته امکان چک کردن در شرایط بدون ترافیک و خط اختصاصی وجود ندارد و در ساعاتی که پایین ترین حجم ارتباطات در آن انجام می شود، باید تست را انجام داد که در همین سطح هم؛ کاری است بسیار سخت و پیچیده که نه تنها زمان بر و پر هزینه می باشد، بلکه بررسی دقیق و کارشناسانه یک تیم حرفه ای و زبده را نیز می طلبد.
نتایج تست ها و بررسی اولیه نشان می دهد: اپراتور همراه اول با بیشترین پوشش شبکه، پر سرعت ترین اینترنت کشور را نیز ارائه می دهد و اپراتور ایرانسل در جایگاه دوم به عنوان کم هزینه ترین اپراتور شناخته می شود.
به طور دقیق تر می توان گفت؛ در حال حاضر اپراتور همراه اول از بیشترین میزان پوشش شبکه در کشور برخوردار است و تقریبا در همه شهرستان ها، مناطق کوچک و جاده ها گسترده شده است، بنابراین کسب مقام اول سرعت متعلق به این اپراتور می باشد. از سوی دیگر اپراتور ایرانسل نیز توانسته با ارائه خدمات کم هزینه و مقرون به صرفه به عنوان یک شرکت متعادل در بین کاربران محبوبیت خوبی کسب کرده و مقام دوم این رقابت را نصیب خود کند. در نهایت شرکت رایتل؛ بدون سرویس مکالمه تصویری، هیچ چیز قابل عرضه و منحصر بفردی نداشته و عملا از این رقابت جا مانده و از کمترین تعداد مشترک و سطح پوشش شبکه پایین برخوردار است. البته توجه به این نکته نیز الزامی می باشد که با رشد سرعت اینترنت در ایران، خدمات اپراتور رایتل در خصوص اینترنت نسل سوم خوب و قابل است.
علاوه بر این فاصله بسیار کم فضای رقابتی در بین دو اپراتور همراه اول و ایرانسل، اساسا شرایط مقایسه را بسیار سخت و در برخی موارد غیر ممکن می سازد، زیرا در بسیاری از موارد رشد سرعت اینترنت در این دو اپراتور همزمان و دوشادوش می باشد. مثلا در حالی که اپراتور رایتل در تلاش است تا پوشش شبکه 4G را در سطح شهر تهران برای کاربران خود عرضه نماید، دو اپراتور ایرانسل و همراه اول اخیرا شبکه 4.5G را در سطح استان تهران برای کاربران خود راه اندازی نموده اند.
با وجود چنین پیشرفت هایی، سطح رضایت مندی کاربران از سرعت اینترنت حتی در سطح شهر تهران که به نوعی سرویس متمرکز تری داشته و خدمات بهتری را ارائه می کند، در حد نارضایتی ملی است و سرعت دانلود و آپلود به قدری کند می باشد که می توان به جرات ادعا کرد اصلا رضایتمندی وجود ندارد. البته همه آنچه که گفته شد مربوط به شرایط عادی استفاده از اینترنت می باشد و این روزها که اختلال در شبکه و قطعی اینترنت یک روش رایج در کشور می باشد، این شرایط به هیچ وجه صدق نمی کند.
از سوی دیگر؛ شاید بهتر بود که دامنه مقایسه را گسترده تر کرده و به سرعت اینترنت در ایران با کشورهای منطقه و یا کشورهای پیشرفته و توسعه یافته نیز اشاره ای کنیم، ولی این کار عملا غیر ممکن می باشد. زیرا سرعت اینترنت در ایران در مقایسه با سایر کشورها اصلا حرفی برای گفتن ندارد و در برابر آنها همچون کودکی نوپاست که توان راه رفتن ندارد؛ چه برسد به دویدن و سبقت گرفتن. به همین خاطر به نظر می رسد سرعت اینترنت در ایران برای رسیدن به جایگاه مقایسه جهانی، راهی پر فراز و نشیب در پیش دارد که احتیاج به عزم ملی و اراده جمعی داشته تا بتوان علاوه بر گسترش زیر ساخت ها به هدف مطلوب نیز دست یافت.
منبع:وبلاگ رندباز
:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0